MICRORELATS

Nupcial. Joan Brossa (proposta per a un microrealt)
"L'esforç d'escriure un conte curt és tant intens com començar una novel·la. Així doncs, al primer paràgraf d'una novel·la s'ha de definir tot: estructura, estil, ritme, llargària i de vegades fins i tot el caràcter d'algun personatge."
G. García Márquez

Des de les paràboles i els contes clàssics fins als microrelats actuals existeixen tota una gamma de relats breus que ens podem servir per a aprendre a aprendre. De fet, pensem que la literatura ens ensenya la vida o com diu Ernesto Sábato ("La literatura no es un pensamiento ni una evasión, sino una forma -quizá la más completa y profunda- de examinar la condición humana.") i els contes és la fórmula més eficaç d'arribar a aquells que aclaparats per la urgència del dia a dia no reparen en la importància de les històries de ficció en la construcció del nostre propi "jo".

Al nostre institut conscients del poder d'atracció entres els joves d'aquest subgènere narratiu  hem organitzat un Concurs de microrelats de l'IES Isabel de Villena amb la voluntat que no només sigam consumidors de literatura sinó creadors d'aquesta Entra al blog per conéixer les bases o per a navegar per la selecció que us hem fet de l'univers dels microrelats.