diumenge, 10 de febrer del 2013

La comunicació no verbal

Més enllà dels continguts curriculars que podem aprendre a l'assignatura de "Valencià: llengua i imatge" hi ha tota una dimensió educativa pràctica que consistiria en aplicar aquests coneixements a la millora de la nostra intel·ligència emocional. La filòsofa Elsa Punset que s'ha fet popular per la secció "La mirada de Elsa" del programa REDES ens dóna algunes claus per a controlar la imatge que projectem de nosaltres mateixa i, al mateix temps, saber interpretar la comunicació humana com a un text tal i com fa la semiòtica.

CONTINGUTS:
Al diari La Vanguardia fan una entrevista a Elsa Punset sobre el tema de la comunicació no verbal amb el motiu de la publicació del seu llibre "Una mochila para el universo". Ací us volem proposar una anàlisi de l'article on es contemplen els aspectes següents:
  1. Quina importància té el domini del llenguatge no verbal a l'hora de relacionar-nos amb els demés.
  2. En quina mesura l'alfabetització visual (saber interpretar les imatges en totes les seues manifestacions) ens pot servir per desenvolupar la intel·ligència emocional.
  3. Com ens pot ajudar la creativitat a entendre millor quina és la nostra missió a la vida i posar en pràctica els nostres talents?

COMPETÈNCIA DIGITAL:
  1. Activar el nostre compte de Youtube a partir del nostre correu gmail.
  2. Seleccionar els trailers dels films que hem vist o comentat fins ara i crear un llistat anomenat "Cinema-educació".
  3. Subscriure's a algun tema del teu interés.
  4. Empeltar el codi HTML (recordeu  que es diu 'embed') d'aquest vídeo al teu blog amb una entrada en la que hi analitze el teu punt de vista sobre la comunicació no verbal. Redactar l'entrada amb les activitats proposades i posar-li les etiquetes.
  5. Enviar l'entrada als amics o publicar-la en una xarxa social.