diumenge, 21 d’abril de 2013

Infografies i comunicació


Les infografies desenvolupen un tema concret tot combinant imatges, estàtiques o animades, i textos per tal de presentar els continguts d'un tema d’una manera sintètica, motivadora i visualment atractiva. Tenen un gran potencial didàctic com a font d’informació pel seu format sintètic, creatiu i per la combinació d’elements visuals acompanyats de textos explicatius. 

A partir d'aquesta infografia realitza les activitats següens:
 1. Busca i penja al teu blog una infografia per a cadascuna de les teues IM o intel·ligències múltiples (abans, però ordena-les segons el teu estil d'aprenentatge):                                                                                  1. Lingüístico-verbal.
  2. Lògico-matemàtica.
  3. Espacial.
  4. Musical.
  5. Cinestètica corporal.
  6. Naturalista.
  7. Intrapersonal.
  8. Interpersonal.
 2. Busca i penja en una nova entrada "la infografia" del tema o temes no acadèmics que més t'interessen i explica quins elements d'aquest recurs comunicatiu poden servir-te per a aprendre i dominar millor el tema.
 3. Analitza altres recursos  similars a les infografies (mapes conceptuals, jocs mnemotècnics, posters digitals, wordle, etc.) i explica les possibilitats d'aquestes metodologies com a tècnica d'aprenentatge . A continuació, comenta -segons la teua opinió- en què es diferencien les infografies dels vídeos, dels esquemes, de les llistes de dades o dels textos argumentatius?