diumenge, 5 de maig del 2013

Aprendre trellat de les pel·lícules

En educació ens hem fet una i mil vegades la mateixa pregunta: com resoldre els conflictes que es generen en l'etapa de l'adolescència i la joventut? Però en realitat no són molt diferents de la resta de conflictes dels éssers humans: problemes, incomprensions, desaveniències, baralles i fins i tot les guerres. La qüestió és que hem de viure amb els conflictes, entendre'ls i descobrir destreses que ens poden ajudar a trobar solucions adequades. El cinema, com la literatura, és una font inesgotable on trobar inspiració per aplicar el sentit comú en la resolució de conflictes.

Per a iniciar aquest projecte "Aprendre trellat de les pel·lícules" us proposem algunes pel·lícules clau i us animem a construir el vostre marc de referències.




Al making off del film "Els nens salvatges" trobem algunes de les claus de la importància del cinema per a aprendre la vida. Com en el teatre podem plantejar conflictes a l'aula que encara que siguen ficció tenen tota la força de la realitat. El cinema i el teatre ens ajuden a posar en joc el "COM SI" de la ficció per tractar els conflictes amb tota la seua complexitat i intensitat però sense haver de patir-los. Què en penseu?