diumenge, 23 de març del 2014

La narració amb imatges: autoretrat

Una de les formes d'inciar-nos a la narració amb imatges podria ser l'autoretrat. A partir d'aquesta proposta d'Elvira Lindo - Autorretrato - (Carta Blanca) us proposem escriure el vostre propi autoretrat. L'activitat és molt senzilla i es tracta de seguir aquests passos:

  • Fes dos llistats en els que anotes les teues FILIES/FOBIES, és a dir les coses que adores i les que detestes o com diuen els anglesos likes/dislikes.
  • Prepara un guió en el que alternes les coses que més t'agraden de la vida amb les que menys tot utilitzant la 1ra persona, descrivint amb detall el que contes i variant les fórmules de connexió en funció de la intensitat que vulgues donar-li a la narració i grava el text en mp3.
  • Després busca imatges per a relacionar-les amb el que tu vages contant. Alguns programes d'autoedició com Pocovico, Photopeach o l'editor de vídeo de Youtube et poden ser útils.
  • En combinar les imatges seleccionades amb la teua pròpia veu en off comprovaràs que es produeix un efecte màgic que augmenta el valor de la definició del teu autoretrat. Si vols ací tens alguns exemples d'autoretrats i algunes imatges d'autoretrats.